Verkoopexpositie en concert van Frits Heimans

In het weekend van 13 en 14 december 2014 in het Museum Amsterdam Noord te Zamenhofstraat 28A, Amsterdam-Noord. Schilderijen en muziek van Frits Heimans.

quartet met Heimans
Het Art Beat Saxophone Quartet

Tijden:
Expositie: zaterdag en zondag 12.00 – 16.00 uur, toegang gratis
Concert: zaterdagavond 13 december 20.00 uur, entree 5 euro, zaal open om 19.30 uur

Overdag heeft u de gelegenheid tot het bezoeken van de expositie.
Op zaterdagavond zullen twee muziekgroepen optreden:
Het Art Beat Saxophone Quartet, en het Swingtime Gypsy Trio.

Het contrast kan bijna niet groter zijn: Het Art Beat Saxophone Quartet bestaat uit vier Nederlandse saxofonisten, die al decennia lang in het Nederlandse Jazz circuit en daarbuiten actief zijn. Zij spelen zelfgeschreven materiaal, in een stijl die omschreven kan worden als een mix van jazz, funk en modern klassiek.

trio zigeunermuziek
Het Swingtime Gypsy Trio

Bezetting: Marc Winder, sopraan-en altsax, Erik van der Weijden, altsax, Frits Heimans, tenorsax, Kees Hoogeveen, baritons.

Het Swingtime Gypsy Trio bestaat uit piepjonge supertalenten, allen bijna afgestudeerd van het Conservatorium van Amsterdam, afdeling jazz, en afkomstig uit Oost Europa. Zij spelen in de traditie van zigeunerjazzbands, zoals die al bijna een eeuw bestaat. Met een eigen invulling en nieuw elan!
Bezetting: Bela Horvat, viool, Zoltan Kisák, gitaar, Vincent Arp, Contrabas.