Tentoonstellingen

Overzichtstentoonstelling

12 mei – 24 juni

Museum Amsterdam Noord heeft de afgelopen 8 jaar tientallen tentoonstellingen laten zien.  Deze toonden iedere keer weer een ander aspect van de geschiedenis van Amsterdam Noord. Van 12 mei tot en met 24 juni is er een overzicht van een aantal van deze tentoonstellingen te zien. Onder meer kunt u genieten van de badhuizen in Amsterdam, de Waterlandse melkschuit, de wasvisvaart en 100 jaar trouwen in Noord. Ook is er natuurlijk onze vaste tentoonstelling over de ontwikkeling van Noord!

 

 

 

Straks te zien

IJXPO

9 juli – 20 augustus 2017

Vwo5 leerlingen van het IJburg College gaan in het kader van het vak ‘Realistische opdrachten’ een tentoonstelling maken over de geschiedenis van Amsterdam Noord. Als basis hiervoor gebruiken de studenten het boek ‘Oerknal aan het IJ’ van Bas Kok.

 

100 JAAR IMMIGRANTEN in Noord

1 september 2017 – 1 februari 2018

In deze tentoonstelling geven wij een overzicht van de immigratie in Noord vanaf 1900 tot heden. Door middel van foto’s, interviews en teksten vertellen zij over tradities, aanpassingen en dromen.

Aan bod komen diverse nationaliteiten o.a .uit België, Duitsland, Indonesië, Spanje, Marokko, Italie, China, Suriname, Polen, Soedan, Irak, Syrie en ook uit Amerika.