Nieuws

Er is weer een nieuwe wandel- en fiets kalender !

 

 

 

Zaterdag 17 juni 2017

wandeling Vogelbuurt / IJplein

Gids Hans Olthof

Duur ong. 2 uur

 

De Vogelbuurt werd gebouwd tussen 1910 en 1923. Veel bekende Amsterdamse architecten hebben er aan meegewerkt. De eerste woningbouw aan de overkant van het IJ.
IJ-plein is de buurt gebouwd in de jaren 80 van de vorige eeuw op het terrein van de voormalige scheepwerf, de Amsterdamsche Droogdok Maatschappij.
  zondag 25 juni 2017

wandeling dijkdorp/tuindorp Nieuwendam

Gids Hans Bergmans

Duur ong. 2 uur

Nieuwendam met zijn prachtige houten dijkhuizen uit de 18e en 19e eeuw. Het dorp beleefde in de 19e eeuw een bloeitijd. Tuindorp Nieuwendam werd gebouwd in de jaren 20 van de vorige eeuw en geldt als een van de mooiste tuindorpen van Europa: ‘Amsterdamse School in dorpse stijl’. Sinds enige jaren is het dorp ‘beschermd stadsgezicht’.
zaterdag 8 juli 2017

fietstocht Waterlandse Zeedijk – west

Gids Jaap Lekkerkerker

Duur ong. 3 uur

De Waterlandse Zeedijk fungeert hier als rode draad. We volgen de dijk tot aan bijna de Coentunnel. We fietsen door het dijkdorp Buiksloot, langs de Wilmkebreekpolder en bezoeken Tuindorp Oostzaan. Het tuindorp is gebouwd begin jaren 20 van de vorige eeuw en was aanvankelijk bedoeld voor grote gezinnen uit de binnenstad. Daarna brengen we een bezoek aan het NDSM-terrein en bekijken de vele ontwikkelingen van de laatste jaren. De tocht eindigt in de Buiksloterham waar in de komende jaren grote veranderingen zullen plaatsvinden door middel van eigen en duurzame woningbouw