Nieuws

Evenementen in het najaar

Warm Welkom door Anke van Ruler

19 november 13.00 uur

Anke van Ruler van Doras komt een presentatie geven over het buurtproject “Warm Welkom”. Dit is een project waarbij mensen, die gevlucht zijn uit hun land voor de oorlog, en net een status hebben gekregen door buurtbewoners worden opgevangen en wegwijs worden gemaakt in de buurt. Onze samenleving is steeds complexer met vele regels en gewoonten die je niet meteen begrijpt als je nieuw bent in Nederland. Buurtbewoners maken deze mensen wegwijs en zorgen zo meteen voor een ‘sociaal netwerk’ voor hun nieuwe buren. Het project zoekt altijd mensen die in hun eigen buurt willen helpen. Anke zal het project toelichten vanuit de praktijk.

Entree 4,00 inclusief kopje koffie of thee.

Aanmelden via reserveer@museumamsterdamnoord.nl ovv Warm Welkom.

 

Mini Inburgeringscursus met examen door Peter Lievense en Trix van Reijn

10 december 14.00 uur

Sinds 2007 moet iedereen die van buiten de EU langdurig in Nederland komt wonen, een inburgeringsexamen doen. Zou u slagen ?

Postbus 51: “Met andere woorden: u moet de taal leren spreken en de Nederlandse samenleving leren kennen. Daarom moet u een inburgeringsexamen of een staatsexamen Nederlands doen. De inburgeringsplicht stimuleert u actief mee te doen in de samenleving. Ook is het de bedoeling dat u zo snel mogelijk economisch zelfstandig wordt. Om in te burgeren kunt u eerst een zelf te betalen  cursus volgen, maar dat  is niet verplicht. Daarna moet u een inburgeringsexamen doen.” Probeer het uit op 10 december.

Entree 7,50 inclusief drankje.

Aanmelden via reserveer@museumamsterdamnoord.nl ovv Inburgeren