Wandel en fietstochten

Fiets- en wandelseizoen 2017

Fiets- en wandeltochten om Amsterdam Noord beter te leren kennen samen met de spraakzame en deskundige gidsen van ons museum.

**Alle wandelingen en fietstochten beginnen om 13.30 uur, vertrek vanaf het museum

Kosten  wandeling/fietstocht: euro 10,- p.p. – Vrienden  8,- p.p. – Leden Club van 100 altijd gratis. Een consumptie is bij de prijs inbegrepen.

Wandeling Vogeldorp euro 5.- p.p. Vrienden 4,- p.p.

Aanmelden: Wandelenfietstochten@museumamsterdamnoord.nl

Naast deze geplande tochten zijn er op aanvraag ook tochten ‘op maat’ mogelijk. Coördinator van de fiets- en wandeltochten Jaap Lekkerkerker kan u daar meer informatie over geven. Mail naar wandelenfietstochten@museumamsterdamnoord.nl

 

 

zaterdag 26 augustus 2017

fietstocht Waterlandse Zeedijk – oost

Gids Jaap Lekkerkerker

Duur ong. 3 uur

De Waterlandse Zeedijk fungeert ook hier als rode draad. We volgen de dijk tot voorbij het Kinselmeer. We fietsen door Schellingwoude, Durgerdam, Ransdorp en Zunderdorp. Onderweg wordt er verteld over de architectuur, het landschap en de geschiedenis van Waterland.

 

zondag 10 september 2017

wandeling Vogeldorp.

Gids Jaap Lekkerkerker

Duur 45 min.

Het Vogeldorp werd in 1919 gebouwd als nooddorp ter leniging van de ergste woningnood na de 1ste Wereldoorlog. Het was aanvankelijk bedoeld voor een periode van 30 jaar. De achterliggende gedachte was een zelfvoorzienend dorp te bouwen in een gezonde omgeving.