Agenda

Excursie NZH vervoermuseum

Zaterdag 26 mei om 10.30

In het kader van de tentoonstelling Noord Spoort, is er zaterdag 26 mei een excursie naar het NZH vervoermuseum in Haarlem. De reis naar Haarlem gaat met een historische bus uit de collectie van het vervoermuseum.
Het is een ouderwets schoolreisje voor volwassenen. Reis mee naar een wereld waar trams en de bijwagens bij hun naam genoemd worden. Wij gaan speciaal voor de BY2 (spreek uit Bee IJ twee) en de Métallurgique A14, die beide jarenlang op de Meeuwenlaan langs ons museum redden. Er is altijd veel bedrijvigheid in het vervoermuseum. Er wordt gesleuteld aan de bussen en de trams. Bijna alle vrijwilligers hebben een verleden bij de NZH of de NACO.

Programma
Vanaf 10.15 verzamelen in ons museum aan de Zamenhofstraat.
10.30 met de bus naar Haarlem
c.a. 11.00 uur aankomst in Haaarlem
11.30 Introductie NZH vervoermuseum
12.00 -13.00 rondkijken op de expositie “Dwarsliggers” en naar de vaste collectie van het NZH vervoermuseum.
Uiterlijk 14.00 uur zijn we weer terug in Noord.

Deelname kost €17,50 pp
Reserveren via reserveer@museumamsterdamnoord.nl

 

 

Boekhandel V.d. Plas organiseert in het museum het Amsterdam Noord Festival: vijf avonden rond boeken en schrijvers over heden, verleden en toekomst van Amsterdam Noord.

Kaarten à € 5 per avond zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Plas (passe-partout € 22,50) of reserveer via info@lezeninnoord.nl.

 

 

De Haven en Voedsel voor de Stad

Woensdag 30 mei 20.00

Maritiem historicus Ton Wegman was nauw betrokken bij de bouw van een replica van de Waterlandse melkschuit en schreef hier ook een boek over. Hij neemt ons mee naar vroeger tijden en zal vertellen over de haven, de voedselvoorziening van de stad en natuurlijk de Waterlandse melkschuit.

 

Amsterdam Noord in de toekomst

Woensdag 27 juni 20.00 uur

Schrijver Bas Kok heeft een duidelijke mening en een visie waar het over Amsterdam Noord gaat. Deze avond neemt hij ons mee naar de toekomst van Amsterdam Noord. Mobiliteit, wonen en sociale ontwikkeling, Bas zet het voor ons op een rijtje en gaat met het publiek in gesprek.