Agenda

Boekhandel V.d. Plas organiseert in het museum het Amsterdam Noord Festival: vijf avonden rond boeken en schrijvers over heden, verleden en toekomst van Amsterdam Noord.

Kaarten à € 5 per avond zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Plas (passe-partout € 22,50) of reserveer via info@lezeninnoord.nl.

 

 

Land & Water

Woensdag 25 april 20.00 uur

Schrijver van het boek “De magie van het IJ” Aafke Steenhuis verzorgt deze avond samen met geoloog Jan Smit. Jan Smit zal de geschiedenis van de aarde en van Amsterdam Noord toelichten aan de hand van een heel diepe boring onder Museum Amsterdam Noord.

 

De Haven en Voedsel voor de Stad

Woensdag 30 mei 20.00

Maritiem historicus Ton Wegman was nauw betrokken bij de bouw van een replica van de Waterlandse melkschuit en schreef hier ook een boek over. Hij neemt ons mee naar vroeger tijden en zal vertellen over de haven, de voedselvoorziening van de stad en natuurlijk de Waterlandse melkschuit.

 

Amsterdam Noord in de toekomst

Woensdag 27 juni 20.00 uur

Schrijver Bas Kok heeft een duidelijke mening en een visie waar het over Amsterdam Noord gaat. Deze avond neemt hij ons mee naar de toekomst van Amsterdam Noord. Mobiliteit, wonen en sociale ontwikkeling, Bas zet het voor ons op een rijtje en gaat met het publiek in gesprek.