Noord spoort: het spoor terug in noord

7 april 2018 tot 1 oktober 2018

Op 22 juli opent de Noord Zuidlijn. Na 52 jaar keert het spoor terug in Noord. In samenwerking met o.a. Het genootschap de Blauw Tram, het NZH museum, Bureau Noord Zuidlijn, GVB metro en tram wordt een tentoonstelling voorbereid over verleden, heden en toekomst van het spoor in Noord. Begin april opent de tentoonstelling met een uitgebreid randprogramma met lezingen over heden en toekomst en excursies naar het verleden van het openbaar vervoer in ons stadsdeel. Tijdens de tentoonstelling tonen we straks langs het oude tracé, vanaf het verdwenen station ‘het Tolhuis’ tot aan de Buiksloterdijk, op een aantal punten foto’s van de tram. Maar in de Buikslotermeerpolder gaat dat niet meer ,omdat alle referentiepunten in het heden verdwenen zijn.

Amsterdam Noord in de toekomst

woensdag 27 juni 2018 om 20.00

Boekhandel V.d. Plas organiseert in het museum het Amsterdam Noord Festival: vijf avonden rond boeken en schrijvers over heden, verleden en toekomst van Amsterdam-Noord.

Schrijver Bas Kok heeft een duidelijke mening en een visie waar het over Amsterdam Noord gaat. Deze avond neemt hij ons mee naar de toekomst van Amsterdam Noord. Mobiliteit, wonen en sociale ontwikkeling, Bas zet het voor ons op een rijtje en gaat met het publiek in gesprek.

Aanvang 20.00 uur.
Kaarten à € 5 per avond zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Plas