Koningsdag gesloten !!!

Museum Amsterdam Noord is gevestigd in het voormalig badhuis van Vogeldorp. Een van de eerste tuindorpen in Amsterdam Noord en is gebouwd in 1919. Na de eerste wereldoorlog was er grote woningnood en werd besloten om de nooddorpen Disteldorp en Vogeldorp en de Van der Pekbuurt te bouwen. In die tijd werden (arbeiders)huizen nog niet van sanitair te voorzien. Er werden in de hele stad eenentwintig badhuizen opgericht. Het Badhuis Vogeldorp was er daar één van. In 1986 werd het gesloten. Na de verkoop aan Stadsherstel werd het gerestaureerd en sinds 2009 is dit voormalig badhuis het onderkomen van Museum Amsterdam Noord.

Het museum toont in twee vaste tentoonstellingen de geschiedenis van Amsterdam Noord en de geschiedenis van Vogeldorp en het badhuis. Voor beide tentoonstellingen heeft het Historisch Centrum Amsterdam Noord de foto’s geleverd.

Via wisselende tentoonstellingen worden onderwerpen uit heden, verleden en toekomst van Amsterdam Noord uitgediept. Hier worden geschiedenis en actualiteit gekoppeld. Dat brengt een zeer gevarieerd aanbod met steeds wisselende onderwerpen. Museum Amsterdam Noord wordt geheel gerund door vrijwilligers.

Laatste dagen !!!!!!!

expositie Verdwenen industrie in Noord
ADM, DRAKA en Kromhout

Datum: 13 november 2016 tot en met 30 april 2017

In deze tentoonstelling besteden wij door middel van veel beeldmateriaal , foto’s, films, persoonlijke verhalen en unieke objecten uit de magazijnen van de bedrijven, aandacht aan de verdwenen fabrieken van ADM, Kromhout en DRAKA.
De tentoonstelling laat de geschiedenis zien van drie grote bedrijven die de vorige eeuw naast elkaar aan de oostelijke Noordoever van het IJ gevestigd waren.
Door de sluiting van de DRAKA dit jaar wordt de IJ-oever grenzend aan het Hamerstraatgebied na meer dan eeuw openbaar gebied.