gesloten van 26 juni tot 9 juli!

Museum Amsterdam Noord is gevestigd in het voormalig badhuis van Vogeldorp. Een van de eerste tuindorpen in Amsterdam Noord en is gebouwd in 1919. Na de eerste wereldoorlog was er grote woningnood en werd besloten om de nooddorpen Disteldorp en Vogeldorp en de Van der Pekbuurt te bouwen. In die tijd werden (arbeiders)huizen nog niet van sanitair te voorzien. Er werden in de hele stad eenentwintig badhuizen opgericht. Het Badhuis Vogeldorp was er daar één van. In 1986 werd het gesloten. Na de verkoop aan Stadsherstel werd het gerestaureerd en sinds 2009 is dit voormalig badhuis het onderkomen van Museum Amsterdam Noord.

Het museum toont in twee vaste tentoonstellingen de geschiedenis van Amsterdam Noord en de geschiedenis van Vogeldorp en het badhuis. Voor beide tentoonstellingen heeft het Historisch Centrum Amsterdam Noord de foto’s geleverd.

Via wisselende tentoonstellingen worden onderwerpen uit heden, verleden en toekomst van Amsterdam Noord uitgediept. Hier worden geschiedenis en actualiteit gekoppeld. Dat brengt een zeer gevarieerd aanbod met steeds wisselende onderwerpen. Museum Amsterdam Noord wordt geheel gerund door vrijwilligers.

overzichtstentoonstelling

12 t/m 24 juni 2017

Van 12 mei tot en met 24 juni is er een overzicht van een aantal tentoonstellingen van de afgelopen 8 jaar te zien. Onder meer kunt u genieten van de badhuizen in Amsterdam, de Waterlandse melkschuit, de wasvisvaart en 100 jaar trouwen in Noord. Ook is er natuurlijk onze vaste tentoonstelling over de ontwikkeling van Noord!

Wandeling

zondag 25 juni 2017 13.30 uur

Een mooie wandeling door dijkdorp/tuindorp Nieuwendam met gids Hans Bergmans

Nieuwendam met zijn prachtige houten dijkhuizen uit de 18e en 19e eeuw. Het dorp beleefde in de 19e eeuw een bloeitijd. Tuindorp Nieuwendam werd gebouwd in de jaren 20 van de vorige eeuw en geldt als een van de mooiste tuindorpen van Europa: ‘Amsterdamse School in dorpse stijl’. Sinds enige jaren is het dorp ‘beschermd stadsgezicht’.

Aanmelden via: Wandelenfietstochten@museumamsterdamnoord.nl

10,-- Euro per persoon inclusief consumptie

Fietstocht

zaterdag 8 juli 2017 13.30 uur

Een fietstocht over de Waterlandse Zeedijk-West met gids Jaap Lekkerkerker. De tocht duurt ongeveer 3 uur

De Waterlandse Zeedijk fungeert hier als rode draad. We volgen de dijk tot aan bijna de Coentunnel. We fietsen door het dijkdorp Buiksloot, langs de Wilmkebreekpolder en bezoeken Tuindorp Oostzaan. Daarna brengen we een bezoek aan het NDSM-terrein en bekijken de vele ontwikkelingen van de laatste jaren. De tocht eindigt in de Buiksloterham waar in de komende jaren grote veranderingen zullen plaatsvinden door middel van eigen en duurzame woningbouw.

Aanmelden via: Wandelenfietstochten@museumamsterdamnoord.nl

10,-- Euro per persoon inclusief consumptie